неделя, 13 януари 2013 г.

Едностайно жилище

        Най-трудно се обзавеждат малките жилищни площи. Трябва да се съобразите с много неща за да бъде многофункционално, практично и уютно. Българинът смята, че интериора е  лесна работа. Отива купува си мебелите и аксесоарите, слага си ги у дома и готово. Само, че тук нещата са много взаимно свързани и ще трябва да се прояви повече професионализъм.


        В следващия проект, имаше възможност да се вземе част от предверито и така се обособи кухнята.


3 коментара:

 1. Тези примери са добри, но са абсолютно нереалистични в български условия.Тук имаш една панелка, стая - правоъгълник , тип гарсониера и това е.Няма чупки, " завойчета " ,прозорци , ниши навсякъде. Просто една кутия с грозен прозорец.Каквато и фантазия и способности и финанси да имаш, не можеш да излезеш от тези четири ъгъла....

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Донякъде сте прав/а. Затова понякога се прави "декоративна" преграда от мебели, елементи или подиум, за да се получи зонирането.

   Изтриване
 2. Идеите са страхотни, малките жилища са проблем за доста семейства. Между другото съм виждала обикновените грозни панелки така преобразени, че не можеш да се сетиш какви са били първоначално. Въпроса е, че ти трябва определено архитект и дизайнер, които имат по-инженерна фантазия откъм чупки и пространства, избиване и прибавяне на стени и т.н.

  ОтговорИзтриване