събота, 30 юни 2012 г.

Трансформиране на магазин в жилище

      "Новото" строителство, което обхвана цяла България си има определено разпределение на площите. Жилища, мазета, гаражи и магазини. Всичко се строи на конвейр, без да се мисли дали в даден район или на конкретна улица има необходимост от търговска площ. Така се появиха множество празни и ненужни, неизползваеми помещения. Мои клиенти живеещи в малък апартамент на първи етаж искаха да си разширят жилищната площ. Затова реших да използваме никому ненужния магазин намиращ се под апартамента им /той е тяхна собственост/. Витрината беше премахната и на нейно място иззидана стена. Влизането в приземния етаж става чрез вътрешна стълба през апартамента на първия етаж. Естествено цялата тази реконструкция стана с разрешението на съответните държавни институции. Понеже се получи добро решение, на същото място, в същия блок направихме още подобни реконструкции.


       Магазина е направен на спалня, като са оставени прозорци и врата към двора. Там се оформи малка тераса. Огледалната врата вляво от леглото е към тоалетната с баня.


       Малка сладкарница преобразувана в кухня. Оставен е прозорец към улицата.


Магазин трансформиран в дневна в арабски стил.


      Голям магазин преработен в жилищна площ. Прозорците са към двора.

2 коментара:

  1. Снимките, които ни показват как сте преобразували различни помещения са уникални.Никога не бих се досетила, че са били различни големи магазини.Ето че с правилната подредба може да стане всичко, стига човек да има желание.Надявам се да качите и направени помещения на механи.Предстои ни ремонт на вилата и ми се иска мазето да стане на механа.Дайте ми идеи, ще ви бъда много благодарна.Блога ви е много интересен.Добре е да имаш подобна програма, с която да преобразуваш всичко и видиш дали има нужда от промяна това,което искаш.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи! Магазините не бяха много големи. Изпратете ми имейл, за да Ви изпратя вече направен проект за нещо като механа, от който може да си вземете идеи за Вашия случай.

      Изтриване