събота, 3 март 2012 г.

Обзавеждане на мансарда

      Възможно е таванското помещение да се трансформира в уютна жилищна площ. Независимо колко е голямо пространството под покрива, то винаги може да се превърне в чисто ново помещение към дома. Първо, трябва да осигурите добра осветеност с естествена светлина. Може да го постигнете чрез отваряне на допълнителни прозорци или остъкляването на някоя външна стена. Покривните прозорци осигуряват повече светлина, в сравнение с обикновените вертикални. Колкото по-голям е наклонът на покрива, толкова по-висок трябва да бъде прозореца. Препоръчително е, долната част на мансардния прозорец да се постави на един метър от пода. Така ще можете да виждате не само небето, но ще имате и добра панорамна гледка. 
      Една нова разработка дава възможност да си направите и балкон на пакрива, без да строите допълнителни елементи. Може да се монтира на стари постройки с тавански помещения или на нови строежи с малки ателиета под покрива. С помощта на съвременните технологии е направена уникална разработка - балкон на мансардата без надсройка. Новият прозорец се монтира на покрива, както всеки друг покривен прозорец, но при отваряне се превръща в балкон. На практика конструкцията се състои от два елемента - горен и долен. Горният се отваря на горна ос до 45 градуса с помощта на долна дръжка, а също и на средна ос за лесно почистване. Долната част, която е балкона, се отваря навън, при което автоматично от двете страни се повдигат специални парапети. В горната част е разположен вентилационен отвор, снабден с почистващ филтър. Той позволява стаята да се проветрява  по всяко време. Конструкцията на прозореца, обшивката и опростената технология на монтаж, гарантират пълна херметичност на помещението.  Прозорецът - балкон се произвежда в един размер: ширина - 94 см, обща височина - 252 см. Стъклопакетите на горния и долния елемент са енергоспестяващи, със закалено външно стъкло. Като стандарт вътрешното стъкло на долния елемент е ламинирано (триплекс). Обща остъклена площ е 1,59 кв.м. 

1 коментар:

  1. Блога ви е страхотен радвам, че се че ни пишете и се надявам да показвате още скици това как можем да си обзаведем части от дома, така ще да има максимално много свободно пространство , но и да имаме всички нужни мебели.Харесват ми големи прозорци,които са по цялата стена.Така ще има хубава дневна светлина.

    ОтговорИзтриване