събота, 11 февруари 2012 г.

Спалнята

        Като обособено помещение за сън и отмора, спалнята съществува още от древен Египет. Това е мястото където сънуваме, където мечтаем, където отпочиваме, където се усамотяваме. Това е личната ни стая, в коята трябва да цари спокойствие и комфорт. По традиция спалните са изолирани помощения, намиращи се в най-тихите ъгли на жилището. Основната им функция е да  осигурят нормални условия за почивка и сън. За много хора последствията от лошия сън са всекидневна грижа.
        От голямо значение са и цветовете в спалнята. Хладните цветове - синьо, зелено, бледо виолетово, успокояват нервната система и затова са препоръчителни за тази стая. Избягвайте твърде ярките и дръзки цветови комбинации. Добър вариант са също неутралните тонове като слонова кост и бежови нюанси.


2 коментара:

  1. За мен е много важно всяка една стая да бъде стилна и красива и да ме кара да се чувствам все по- добре всеки път когато влизам в нея.Спалнята е мястото,което прекарваме много време.Тук показвате страхотни решения. Това е място в което можем да релаксираме и да презаредим. Трябва да бъде стилна и спокойна, както и функционална и приветлива. Има толкова много идеи за спалята, че спокойно можем и да комбинираме от тези тук.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се радвам, ако съм Ви помогнала :)

    ОтговорИзтриване