събота, 4 февруари 2012 г.

Дневната

        Преди време хола или дневната се явяваше самостоятелно помещение за отдих и приемане на гости, днес това още  е трапезария и място за почивка на собствениците на жилището. Мебелите, които са необходими ще трябва да избирате в зависимост от предназначението на дневната. 
        По традиция това е най-голямата стая в дома и тук се пресичат интересите на всички членове на семейството. Затова е важно да има комфортна среда, както за цялата фамилия, така и за всеки поотделно. 
        Ако за Вас холът /дневната/ е преди всичко уютно пространство за общуване, то на първи план излиза разположението на меката мебел - креслата и дивана. Стилното решение за помещението може да бъде различно - от класическо до супер съвременно. Във всички дневни освен меката мебел задължително присъства и секция, макар и в различен вид. Тя може да се състои от витрини, рафтове, шкафчета.
       С помощта на цветовете дневната може да бъде разделена на две части: трапезарията да се оформи с весели, радостни, ярки тонове, а мястото около меката мебел - в спокойни, студени тонове, подпомагащи релаксацията. Ако помещението ще бъде предимно за почивка, използвайте студени цветове - синьо или зелено.
       Ако жилището Ви в повечето случаи се посещава от гости, при избора на цветовата гама е уместно да използвате топли тонове (червен, оранжев, жълт), които създават в стаята добро настроение.
       Материалите за изработка на мебелите могат да бъдат много разнообразни -  ПДЧ, МДФ, стъкло, метал.
 
Няма коментари:

Публикуване на коментар